HemOpinionMiljöpartiet ägnar sig åt fjanterier

Miljöpartiet ägnar sig åt fjanterier

Att springa och KU-anmäla regeringen för minsta lilla är inte att vara en bra opposition, skriver MT:s Karla Lindahl.

En av de töntigaste sakerna den förra oppositionen ägnade sig åt var att i tid och otid KU-anmäla regeringen, ofta över helt irrelevanta saker eller för att någon på Twitter blivit sur. Ofta verkade det som att högern snarare ville obstruera regeringens arbete snarare än göra folket en tjänst.

När nu en ny regering tillträtt hade jag en förhoppning om att den nya oppositionen skulle vara lite mer värdig och otöntig. Men Miljöpartiet har nu sabbat den visionen.

Egentligen tycker inte jag att MT överhuvudtaget ska uppmuntra den här typen av beteende, men för att den här texten ska vara begriplig ger jag här lite bakgrund: Miljöpartiet har anmält Ulf Kristersson till konstitutionsutskottet för att han i regeringsförklaringen sagt att Sverige var nästintill fossilfritt på 70-talet.

Man kan inte vara säker på mycket här i världen, men när det gäller KU-anmälningar kan man vara säker på att det leder till två saker:

Att man får en notis på Omni och SVT:s webb som ingen läser eller bryr sig om, och att man framstår som en irriterande gnällspik.

Undantaget är förstås om anmälan gäller något som faktiskt spelar roll.

Nej, politiker ska inte ljuga. Men det är medias uppgift att granska och faktakolla, inte linslöss till politiker som vill få ett pratminus på text-tv.

Snälla rara Miljöpartiet, och resten av oppositionen för den delen. Gör inte som högerpartierna gjorde förra mandatperioden. Håll inte på att KU-anmäla varenda liten grej, kalla inte ministrar till riksdagen om det inte är allvarligt, skriv inte interpellationer om skitsaker.

Inga väljare bryr sig, förutom möjligtvis när det gäller det tveksamma användandet av skattepengar och folkvaldas tid.

Skärp er och sluta fjanta er. Ni är bättre än så.

/Karl Anders ”Karla” Lindahl, Morgon-Tidningen

Detta är en opinionstext, och speglar skribentens åsikter. Morgon-Tidningens opinionstexter är stolt socialdemokratiska.

RELATED ARTICLES

Populärt