fbpx
NyheterMagdalena Andersson läxar upp Kristersson: "Hade varit asförbannad"

Magdalena Andersson läxar upp Kristersson: ”Hade varit asförbannad”

Den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman gjorde bort sig på Twitter. Nu vill Magdalena Andersson ha en ursäkt från Ulf Kristersson.

Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävle, har gjort sig känd för att kasta ur sig saker utan att riktigt tänka efter.

2021 skrev han att Sverige var uppbyggt av ”svenska vita män”, 2020 skrev han att profilen Carina Bergfeldt fått en egen talshow för att hon var ”s-debattör”, en månad senare ville han bojkotta Hemköp för att de vill uppmana sina kunder att handla mer klimatsmart, och för bara några veckor sen antydde han att kallt väder var ett bevis för att det inte finns några klimatförändringar.

Allt detta har fått pågå utan att Moderaternas ledning har höjt på ögonbrynen, men nu kanske Beckman har trampat i klaveret en gång för mycket.

Under onsdagens partiledardebatt twittrade Beckman så här:

”Magdalena Andersson (S) beklagar att regeringen höjt alkoholskatten i Sverige. Varför tror du att hon är orolig över att vinflaskan stiger i pris?”

Inte helt oväntat fick inlägget hård kritik, och Beckman raderade tweeten lite senare. Själv hävdar han att han blivit ”missförstådd”.

– Det är fruktansvärt lågt. Moderaternas partiordförande Ulf Kristersson borde be om ursäkt, sa Magdalena Andersson till Expressen när hon fick frågor om inlägget efter debatten.

Hon fick sedan frågan om hur hon själv hade reagerat om en socialdemokrat skrivit något liknande.

– Jag hade varit asförbannad. Jag hade varit tydlig mot den personen att så kan man inte agera.

Det återstår att se om Kristersson reagerar, eller om han fortsätter att blunda för Beckmans trams.

Läs mer

Populärt