NyheterMinister i regeringen missnöjd med regeringen

Minister i regeringen missnöjd med regeringen

Johan Pehrson, partiledare för Liberalerna och arbetsmarknadsminister, går nu till attack mot den regering han nu sitter i.

Liberalerna har haft en tuff höst. Och kanske är det sviktande opinionssiffror och en svekdebatt gällande SD-inflytande som nu får Johan Pehrson att kritisera regeringen.

Alltså den regering han själv sitter i.

Den senaste veckan har L kritiserat regeringen man själva är en del av angående friskolor, i en debattartikel i Expressen med titeln ”Regeringens arbete mot hedersvåld räcker inte”.

En bild på partiledarna i regeringssamarbetet. Pehrson, längst till höger, ingår i regeringen. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Pehrson har också gått ut och kritiserat regeringen angående hanteringen av den berömda Erdogan-dockan utanför Stockholms stadshus, och konstaterat att det råder yttrandefrihet i Sverige.

Pehrson har dessutom varit framme och kritiserat sin egen regering för lögnen om att elstödet skulle komma före den 1 november förra året.

– Vi meddelade att det skulle komma i november, då säger en del att det skulle komma på ditt och mitt konto i november. Riktigt så uppfattade inte jag det, men jag förstår att andra uppfattade det så, säger Pehrson till Aftonbladet.

Han menar också att elstödet som menade att det hela kunde ”hanterats bättre”.

Det är oklart om regeringspartiet Liberalerna och ministern Pehrson kommer ta nya hårda tag mot regeringen och dess ministrar, spännande fortsättning följer.

Läs mer

Populärt