HemBreakingEbba Busch om KD-bråket: "Ibland finns flera sanningar"

Ebba Busch om KD-bråket: ”Ibland finns flera sanningar”

Haveriet inom Kristdemokraterna fortsätter ett tag till. Ebba Busch vill fortfarande mena att polisanmälan mot Johan Ingerö inte hade något med hans avgång att göra.

Kristdemokraterna fortsätter att vara Sveriges just nu mest turbulenta parti. Förra veckan fick partisekreteraren Johan Ingerö sparken – samtidigt som det framkom att han polisanmälts av partikollegan Sara Skyttedal.

KD:s partiledare Ebba Busch har dock med varierande framgång försökt hävda att Ingerö fått foten av helt andra anledningar.

– Vi behöver ha andra primära styrkor framöver som handlar om organisationsbygge, sa Busch på en presskonferens förra veckan.

Senaste veckan har många höjt på ögonbrynen åt Buschs kreativa vinkling av händelserna. Men när Ebba Busch mötte pressen på tisdagen höll hon fast vid sin version.

 – Ibland finns flera sanningar. Då får man också ta det i omgångar när det inte är ens sak att berätta allt på en och samma gång, säger hon till Expressen.

Hon fortsätter:

– Min tanke med Ingerö var att vi skulle ha en extern röst som alltid skulle tala för partiet. Tanken var att han skulle lägga väldigt mycket tid på att resa runt i partiet. Det har inte funkat. Det är tungt att dra en sådan slutsats.

Med andra ord väljer Busch att, istället för att medge att det polisanmälan som ligger till grund, att säga att Ingerö gjort ett dåligt jobb som partisekreterare och att hon själv gjort ett dålig jobb som rekryterare.

Om det är en strategi som fungerar återstå att se.

RELATED ARTICLES

Populärt