fbpx
HemUtblickMyndigheter stänger ytterligare en bank

Myndigheter stänger ytterligare en bank

Amerikanska myndigheter agerar mot en andra bank efter att i förra veckan ha stängt Silicon Valley Bank (SVB), rapporterar CNBC.

USA:s finansdepartement, centralbanken Federal Reserve och bankövervakningsmyndigheten FDIC meddelar i ett gemensamt uttalande att man stänger den New York-baserade kryptobanken Signature Bank. Beslutet är ett led i att begränsa följdverkningarna från krisen kring SVB.

Myndigheterna uppger att alla Signatures kunder ska skyddas och att inga förluster kommer att ”bäras av skattebetalarna”.

Signatures aktie föll mer än 22 procent i fredagens handel på Wall Street.

Banken är en av de viktigaste inom kryptovalutaindustrin, enligt CNBC. Tillgångarna uppgick i slutet av förra året till drygt 110 miljarder dollar, motsvarande över 1 100 miljarder kronor, och de sammanlagda insättningar till nära 89 miljarder dollar.

FDIC tog i förra veckan över kontrollen av SVB

RELATED ARTICLES

Populärt