fbpx
BreakingNya uppgifter: Sprickor och bråk inom Tidölaget

Nya uppgifter: Sprickor och bråk inom Tidölaget

Högersamarbetet knakar. Redan efter ett halvår. Nu kommer uppgifter om att SD kan rösta emot regeringen i riksdagen.

Valet blev en tråkig historia för Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Men trots att alla tre partierna tappade stöd bland väljarna lyckades man ändå bilda regering genom att sträcka ut handen till Sverigedemokraterna.

Tanken var att man på Ulf Kristerssons sida skulle vara överens om politiken och att det interna bråket skulle utebli.

Men bara efter ett halvår av samarbete så verkar det ha uppstått stora sprickor i högersamarbetet.

Enligt Expressen, som talat med flera källor inom Sverigedemokraterna, finns det stor irritation och frustration inom SD över samarbetet.

Främst anser SD att de blir ”lurade” på klimatområdet, och att regeringen snackar ihop sig utan att prata med Sverigedemokraterna.

Enligt Expressen talas det nu inom Sverigedemokraterna om att fälla regeringsförslag i riksdagen för att markera sitt missnöje.

Men från regeringen låter det annorlunda.

– Det är nog en viss baksmälla efter valrörelsen som infinner sig när de förstår att allt de lovat inte kan bli verklighet, säger en regeringskälla till Expressen.

Åkesson osynlig

Samtidigt går det att fråga sig hur pass engagerad partiledaren Jimmie Åkesson är.

SD:s partiledare har inte synts till i offentligheten på över en månad, och till och med på sociala medier är det tyst från Åkesson.

Sverigedemokraternas chanser att få igenom sin politik eller för den delen få genomslag hos väljarna lär knappast förbättras av att partiledaren är mer eller mindre osynlig.

Läs mer

Populärt