fbpx
HemNyheterTydliga trenden: Förtroendet för Busch rasar

Tydliga trenden: Förtroendet för Busch rasar

Ebba Busch fortsätter att tappa förtroende hos svenska folket. Men internt är stödet än så länge starkt.

Det har gått drygt ett halvår sen valet, och sen valdagen har det rört sig ordentligt i opinionen.

Socialdemokraterna, som förlorade regeringsmakten i september, är nu överlägset största parti, och hade det varit val idag hade Magdalena Andersson blivit statsminister.

Men för regeringspartierna går det sämre.

En ny mätning från Ipsos visar att hela 55 procent av väljarna anser att regeringen gör ett dåligt jobb, medan bara 17 anser att regeringen gör ett bra jobb, skriver DN.

Uppenbarligen råder det en stor pessimism i Ulf Kristerssons Sverige – bara sex procent av väljarna anser att Sverige går åt rätt håll, enligt mätningen.

Buschs förtroende rasar

En som har det riktigt tufft i opinionen är Kristdemokraterna och Ebba Busch. Sen valet har stödet för partiet rasat, och i mätningarna ligger KD kring riksdagsspärrens fyra procent.

Men även förtroendet för Ebba Busch har skadats av tiden i regering.

I mars 2022, alltså för ett år sen, så hade 28 procent av svenska folket förtroende för Ebba Busch, enligt Ipsos.

Idag är den siffran nere på endast 19 procent, och Busch har kunnat se sig omsprungen av Nooshi Dadgostar (V). Däremot har Ebba Busch stort förtroende bland sina partikamrater. Endast tre procent av de tillfrågade kristdemokraterna uppger att de saknar förtroende för Busch, enligt DN.

Högst i förtroendeligan ligger Socialdemokraternas Magdalena Andersson. 53 procent av väljarna har förtroende för S-ledaren.

RELATED ARTICLES

Populärt