NyheterKristersson skyller på media: "Överdramatiserat"

Kristersson skyller på media: ”Överdramatiserat”

Bråken verkar avlösa varandra inom Tidölaget. SD har hotat med regeringskris. Men Ulf Kristersson tycker media rapporterar fel.

Det har gått drygt en månad sen Sverigedemokraterna hotade med regeringskris. Det var den 23 mars som Oscar Sjöstedt, SD:s ekonomiskpolitiske talesperson i en intervju med TV4 sa så här angående reduktionsplikten:

– Det kommer komma en förändring som är ganska markant och substantiell till årsskiftet. Det kan vi vara 99,9 procent säkra på, annars har vi regeringskris.

Bara för en vecka sedan menade SD:s toppnamn Mattias Karlsson att han hade svårt att se ”hur grunden för vårt samarbete ska kunna bestå” angående inställningen till en överenskommelse om migration på EU-nivå.

Det är alltså väldigt klart att Sverigedemokraterna, som är det största högerpartiet, hotar med regeringskris när de inte får som de vill.

Kristersson: ”Har överdramatiserats”

Men statsminister Ulf Kristersson verkar inte se problemen alls. I en intervju med TT berättar M-ledaren att samarbetet fungerar ”utmärkt”.

Istället verkar allt vara mediernas fel.

– Jag tycker att ni i media tenderar att överdramatisera det ganska mycket, säger Kristersson till TT.

TT-reportern påpekar sen att det inte var medierna som var först med att prata om regeringskris – Kristersson väljer då att säga något som helt enkelt inte är sant.

– Det säger inte Sverigedemokraterna heller, säger Ulf Kristersson till TT.

Läs mer

Populärt