fbpx
PolitikPehrson om uttalandet att det är "fett" att vara arbetslös: "Det hänger...

Pehrson om uttalandet att det är ”fett” att vara arbetslös: ”Det hänger ihop”

Sveriges arbetslöshet kommer att öka. Det menar arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L).

Prognosen ser dyster ut för svensk arbetsmarknad. Det menar Johan Pehrson, högerregeringens arbetsmarknadsminister.

Enligt SBC har arbetslösheten planat ut på strax över sju procent, men enligt Pehrson kan den snart dra iväg uppåt.

Den övergripande bilden är att vi går tuffare tider till mötes. Våra prognoser visar på att arbetslösheten kommer att öka, säger Pehrson på en presskonferens idag, enligt TT.

Johan Pehrson har fått hård kritik de senaste veckorna. När SJ gick ut med att man skulle tvingas ställa in avgångar på grund av lokförarbrist twittrade Pehrson:

”Inga SJ-tåg mellan Skåne och Göteborg i sommar. Det är helt sjukt faktiskt. Hundratusentals arbetslösa. Ändå går inte tågen på grund av lokförarbrist. Med regeringens politik kommer det inte vara lika fett att vara arbetslös. Bidragsreform. Utbildningslinje. Arbetslinje. Punkt”

Det verkar som att Pehrson, som jobbar som proffspolitiker större delen av sitt liv, anser att det är ”fett” att vara arbetslös. Detta trots att över 2000 personer sökte de få jobb som lokförare som faktiskt fanns ute för rekrytering, enligt Aftonbladet.

På presskonferensen idag fick Pehrson en rak fråga om sin syn på hur arbetslösa människor har det. Han försökte då får det att handla om a-kassa.

– Arbetslöshetsförsäkringen är inte till för människor att nyttja när det finns jobb, på så sätt hänger det ihop med att det är ”fett”.

Läs mer

Populärt