fbpx
UtblickTrumps rådgivare oroar sig för protest vid rättegång: "Katastrof"

Trumps rådgivare oroar sig för protest vid rättegång: ”Katastrof”

Donald Trump har åtalats för att ha behållit hemligstämplade dokument i sitt hem. Ex-presidenten ska infinna sig i rätten. Men det finns en stor oro för vad hans anhängare kommer att hitta på.

På tisdagen klockan 21:00, svensk tid, kommer USA:s före detta president Donald Trump att inställa sig vid rätten i Miami, Florida.

Men det finns en stor oro för vad Trumps anhängare kommer att hitta på. Enligt Washington Post planeras en stor protest vid domstolsbyggnaden i Miami.

Polis håller på att spärra av området kring domstolen. (FOTO:AP Photo/Wilfredo Lee via TT)

Republikaner jämför med krig

Trots ett stort säkerhetspådrag förväntas flera högerextrema personer och demonstranter dyka upp, och flera tongivande republikaner har twittrat ut ren krigsretorik.

”Det här är ett test från våra förtryckare. Spänn fast er. 1/50X know your bridges”, twittrar representanthusledamoten Clay Higgins. 1/50X är en referens till skalor som används på militära kartor, även ”know your bridges” är en militär term.

Ledamoten Andy Briggs skriver att ”vi har nu nått en krigsfas – öga för öga”.

Rådgivare oroliga

Men det är inte alla i Trump-lägret som gnuggar händerna över vad som kan komma att bli ett ny stormning, som den vid Kapitolium den 6 januari 2021.

– Allt som är negativt med vår rörelse kommer att dyka upp. Det kommer bli en katastrof. Folk där kommer inte vilja vara fredliga, säger en Trump-källa till The Daily Beast.

– Jag hoppas att det inte blir någon protest, säger en Trump-rådgivare till Daily Beast.

På måndagen den 12 juni hade både Trump-anhängare och motdemonstranter dykt upp i området kring domstolsbyggnaden.

Så sent som på söndagen hyllade Trump planerna på en protest i en podcast.

Läs mer

Populärt