NyheterNytt par lämnar Gift vid första ögonkastet

Nytt par lämnar Gift vid första ögonkastet

Ett andra par har valt att lämna den pågående säsongen av Gift vid första ögonkastet (SVT). Samtidigt har det uppstått en betydande kontrovers kring programmet efter det senaste avsnittet, rapporterar TT.

Psykolgen Hana Jamali betonar att det främsta fokuset är på deltagarnas välmående.

– Det viktigaste för oss är hur våra deltagare mår. Är lidandet större än nyfikenheten, då ska man avsluta säger hon.

Intresset för årets säsong av Gift vid första ögonkastet är stort, särskilt nu när två par väljer att avsluta experimentet i förtid.

Förra veckan avslutade Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist sin deltagande och nu har Anastasia Exner och Torsten Malmgård också valt att avsluta experimentet.

Uppbrottet skedde dock fredligt, säger parets psykolog Hana Jamali och tillägger att, ”det var faktiskt väldigt fint”.

Paret har kämpat med brist på attraktion, och Torsten Malmgård har känt ett behov av att uttrycka avsaknaden av romantiska känslor, vilket ledde till en känsloladdad diskussion i förra veckans avsnitt.

LÄS MER: Förtroendet för Jimmie Åkesson störtdyker

Massiv ryktesspridning efter GVFÖ-avsnittet

Efter förra veckans avsnitt har det spekulerats i både krönikor och poddar om vad som egentligen har hänt mellan Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist. I podcasten Ursäkta spreds rykten om att en anonym deltagare hade blivit utsatt för ett övergrepp.

SVT har valt att låta deltagarna själva berätta sin version av händelserna, förklarar Christina Hill, ansvarig utgivare.

— Jag är förvånad att etablerade medier avkräver oss svar på vad som ”egentligen har hänt”. För mig är det en orimlig fråga att behöva svara på. Jag förvånas också över att journalister inte ställer fler frågor kring vad man får lov att säga i en podd, som i många fall har fler lyssnare än ett program har tv-tittare, säger hon till TT.

Fakta: Alla deltagare i Gift vid första ögonkastet

Christoffer, 30, projektledare, Göteborg.
Rosanna, 32, produktägare, Malmö.
Anastasia, 27, kommunikatör, Borås.
Torsten, 27, systemutvecklare, Uppsala.
Mattias, 27, koordinator, Täby.
Emmy, 26, medieentreprenör, Kalmar.
Jimmi, 33, enhetschef, Malmö.
Linnea, 27, marknadsansvarig, Bromma.

Läs mer

Populärt