BreakingLiberalernas kris förvärras – Socialdemokraterna ökar igen

Liberalernas kris förvärras – Socialdemokraterna ökar igen

Nyamko Sabuni har fått det tufft som partiledare. Nu kommer en ny bottennotering för det krisande mittenpartiet.

Det är inte lätt när det är svårt.

För Liberalerna verkar ingenting fungera just nu. Sen valet 2018 har partiet inte bara bytt partiledare och försökt hitta en identitet i den politiska mitten – man har också befäst sin position som riksdagens minsta parti i opinionsmätningarna.

Nu kommer ännu en mätning som visar krisen inom L.

I nya DN/Ipsos hamnar partiet precis under tre procent. Det är alltså långt under de fyra procent som krävs för att hålla sig kvar i riksdagen efter nästa val. Bland experterna ses bristen på ”tydlighet” som en stor svaghet för Liberalerna.

Mätningen visar annars på ganska små ändringar i opinionen, som verkar ha gått in i ett lugnt läge efter coronavåren. Dock ökar Socialdemokraterna igen, och ligger nu på 26 procent.

Moderaterna fortsätter vara näst störst på 21 procent, SD står stilla på 20 procent. Det momentum som SD såg ut att bygga upp i början av året verkar med andra ord vara som bortblåst, om man ska tro mätningen.

Läs mer

Populärt