HemBreakingTrumps nya plan: Ogilitligförklara miljontals röster

Trumps nya plan: Ogilitligförklara miljontals röster

Donald Trump ger inte upp. Han kan fortfarande inte acceptera att han förlorade valet. Nu har han en ny plan för att ”vinna”.

Om lite drygt en månad är det dags. Joe Biden ska sväras in som USA:s 46:e president.

Men trots att det gått över en månad sen valet så har Donald Trump fortfarande svårt att acceptera att han faktiskt förlorade. Enligt de officiella siffrorna vann Joe Biden med 306 elektorsröster mot Trumps 232.

Men nu anser Donald Trump att det finns hopp.

Det är delstaten Texas som nu har dragit igång en stämning för att ogiltligförklara valresultatet från delstaterna Georgia, Pennsylvania, Wisconsin och Michigan – delstater som Trump förlorade i valet.

”En alternativ verklighet”

Stämningen har fått hård kritik, och har kallats ”ett pressmeddelande förklätt till en juridisk process”. Enligt Pessnylvanias delstatsåklagare Josh Shaprio baseras stämningen på en ”surrealistisk alternativ verklighet”, skriver CNN.

Redan innan valresultatet stod klart har Trump hävdat att det förekommit valfusk i presidentvalet, men har haft mycket svårt att presentera trovärdiga bevis på att något sådan förekommit.

Många bedömare menar också att stämningen snarare är ett sätt för Texas-åklagaren Ken Paxton att göra karriär. Enligt juridiksajten law.com har stämningen ingen som helst chans att faktiskt lyckas.

RELATED ARTICLES

Populärt