HemPolitikKan man frysa mjölk och andra mejeriprodukter? Här är allt du behöver...

Kan man frysa mjölk och andra mejeriprodukter? Här är allt du behöver veta

Köpt för mycket mjölk? Var det extrapris på ost? Lugn, det går bra att frysa. Men här är några saker du måste ha koll på.

Att frysa saker är inte bara bra för plånboken. Det är också miljömedvetet. Men hur funkar det med mjölk, ost och smör? Jodå. Det går bra att frysa mejeriprodukter, men det finns ett par saker man måste tänka på.

Mjölk

Ja, det går bra att frysa mjölk. Men tänk på att tina den långsamt, gärna i kylen. 

Dock kan både smaken och konsistensen förändras till det sämre. Tinad mjölk kan kännas grynig i munnen och ha en plattare smak än icke fryst mjölk. Men även om mjölken smakar konstigt behöver det inte betyda att det är något fel på den.

Ost

Att frysa ost är inte optimalt. Den kan tappa både färg, smak och fasthet efter att den varit fryst. Skär osten i små bitar och lägg i folie och sen en plastpåse för bäst resultat. Se till att osten inte ligger i frysen i mer än 2-3 månader. Samma gäller för dessertostar som brie. 

Smör

Smör går bra att frysa in, men se till att lägga det i en tätt försluten plastpåse utan luft i. Tina långsamt i kylen. Ha i frysen max tre månader. 

Margarin

Med margarin gäller samma som för smör. Viktigt är att man inte bara ställer in asken i kylen. Det är viktigt att smöret och margarinet inte kommer i kontakt med annan mat i frysen. Tätt försluten plastpåse är bäst. 

MER NYHETER FRÅN MT:

Skulle bensinen och dieseln varit dyrare om Socialdemokraterna haft makten? Här är svaret

RELATED ARTICLES

Populärt