fbpx
NyheterSD:s Oscar Sjöstedt om att höja skatten för miljonärer: "Äckligt!"

SD:s Oscar Sjöstedt om att höja skatten för miljonärer: ”Äckligt!”

Han är högsta hönset inom Sverigedemokraterna när det gäller ekonomi. I en ny intervju rasar Oscar Sjöstedt mot att rika personer ska betala mer i skatt.

Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson, har intervjuats i SvD. I den går han till hårt angrepp mot finansminister Magdalena Andersson och hennes förslag om att höja skatten för de allra rikaste.

– Det är ett konstigt feltänk. Det är det här socialistiska dna:t som skiner igenom, och det är äckligt. Socialism alltså. Inte hon som person. Själva ideologin, säger Sjöstedt till SvD.

Han fortsätter:

– Jag tycker det är så förbannat jävla nonchalant. Det är översitteri och gör mig rätt så ”pissed off” när jag hör henne.

Sjöstedt uttalar sig också om att han inte gillar Joe Bidens politik, och att han inte vill se en hög skuldsättning i Sverige. Detta trots att han bara för ett år sedan sa att ”sky is the limit” när det gäller offentliga utgifter, och att det inte var ”konstruktivt att oroa sig över budgetunderskott”, i en debattartikel i Expressen.

”De rikaste ska bidra mer”

Men vad är det då Sjöstedt blir så känslosam över?

Det var i förra veckan som finansminister Magdalena Andersson skrev en debattartikel om att de allra rikaste i Sverige skulle kunna betala lite mer i skatt för att välfärden ska kunna bli bättre.

– Det syftar såklart inte till att drabba vanliga löntagare och vanligt folk. Däremot ser vi att den rikaste procenten i Sverige har dragit ifrån rejält och blivit väldigt mycket rikare de senaste decennierna. Vi tycker att de ska bidra lite mer, sa hon då till SVT Nyheter.

Läs mer

Populärt