fbpx
NyheterDamberg om polisinsatsen: "Svensk polis har gjort sig kända för sitt strukturerade...

Damberg om polisinsatsen: ”Svensk polis har gjort sig kända för sitt strukturerade och organiserade arbete”

Mikael Damberg hyllar svensk polis – men menar att nya åtgärder snart kommer för att trycka till gängen ytterligare.

Den enorma internationella instats som genomfördes under måndagen är en historisk instats – och en stor seger i kampen mot den tunga organiserade brottsligheten. 

Enligt inrikesminister Mikael Damberg hade svensk polis en avgörande roll i arbetet. 

– Enligt polisen är fler frihetsberövanden att vänta. De exceptionella tillslagen handlar om de största någonsin i Sverige, skriver Damberg på sin Facebook-sida.

– I operationen har svensk och nederländsk polis haft en ledande roll. Svensk polis har gjort sig kända för sitt strukturerade och organiserade arbete. Över det känner jag enorm stolthet, fortsätter Damberg.

Damberg skriver också att insatsen bara är början, och att regeringen snart kommer att lägga fram nya förslag på att stoppa både gängens verksamhet och nyrekryteringen.

Sammanlagt greps över 150 personer i Sverige på måndagen i 70 olika tillslag mot gängkriminella. 

– Polisen agerar med full kraft mot den organiserade brottsligheten för att på alla sätt vända den negativa utvecklingen med skjutningar och sprängningar. Det här är ett av de största tillslagen mot vålds- och narkotikabrottsligheten både i Sverige och internationellt sett och det är ytterligare ett steg i polisens offensiva arbete, säger Linda H Staaf, chef för underrättelseenheten vid Noa, polisens nationella operativa avdelning, i ett pressmeddelande. 

Läs mer

Populärt