BreakingStor seger mot gängen – 155 gripna i Sverige: "Ytterligare ett hårt slag...

Stor seger mot gängen – 155 gripna i Sverige: ”Ytterligare ett hårt slag mot den grova brottsligheten”

Polis runt om i Europa har gjort ett enormt gemensamt tillslag nu på måndagsmorgonen. Även i Sverige slog polisen till mot flera adresser.

– Det här är ytterligare ett hårt slag mot den grova brottsligheten, skriver statsminister Stefan Löfven på Facebook.

155 gripna. 70 tillslag. Nu på morgonen vann rättvisan i Sverige en av de största segrarna någonsin i en historisk insats, som koordinerats av Interpol och FBI.

Insatsen har gått under namnet Trojan Shield (den trojanska skölden), och har utgått från en krypterad chatt som skapades av FBI själva, med målet att sätta dit kriminella.

”Jag vill gratulera svensk polis som har haft en betydelsefull roll i den internationella operationen Trojan Shield/OTF Greenlight. I måndags slog polisen till mot ett 70-tal ledande och tungt kriminella på olika platser i Sverige. Totalt har 155 personer gripits. Det här är ytterligare ett hårt slag mot den grova brottsligheten”, skriver statsminister Stefan Löfven på Facebook.

Löfven fortsätter:

”Samtidigt fortsätter regeringen arbetet med de kraftfulla åtgärder mot gängkriminalitet för att de som begår brott ska frihetsberövas och för att stoppa nyrekryteringen till kriminella gäng”.

Läs mer

Populärt