PolitikS-topp till hård attack mot SD: "En säkerhetsrisk"

S-topp till hård attack mot SD: ”En säkerhetsrisk”

Sverigedemokraternas vurm för Ukraina klingar falskt. Det skriver Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin i en debattartikel idag.

Sverigedemokraterna borde ta upp inställningen till Ryssland i sin planerade vitbok, menar Baudin. I debattartikeln, som publicerades i Aftonbladet idag, skriver Socialdemokraternas partisekreterare att SD:s ”stora svårigheter att välja mellan demokratiska och auktoritära stater gör partiet till en säkerhetsrisk för Sverige”.

Baudin tar sedan upp exempel där SD haft en välvillig eller neutral inställning till Ryssland.

”Sedan Rysslands invasion av Ukraina inleddes har SD förvisso jobbat hårt för att ändra sin retorik i förhållande till Putins Ryssland, men det klingar onekligen falskt då de med andra handen gjort sitt bästa för att förlöjliga och försvaga förtroendet för svensk militär förmåga”, skriver Baudin i artikeln.

Läs mer

Populärt