fbpx
PolitikSjunkande förtroende för Kristersson och Busch

Sjunkande förtroende för Kristersson och Busch

Den senaste förtroendemätningen från Expressen/Sifo visar att förtroendet minskar för Moderaternas och Kristdemokraternas partiledare.

Förtroendet för Moderaternas Ulf Kristersson och Kristdemokraternas Ebba Busch har minskat signifikant. Det visar Expressen/Sifos förtroendemätning för april.

Den senaste mätningen visar nedgångar i förtroende för flera partiledare men de enda statistiskt säkerställda nedgångarna är just för Kristersson och Busch. De har fem respektive fyra procentenheter lägre förtroende i aprilundersökningen än i mätningen innan.

Andersson drar ifrån

Statsminister Magdalena Andersson har fortfarande ohotat högst förtroende av partiledarna. Avståndet till Ulf Kristersson på andra plats har ökat till 24 procentenheter.

Även balansvärdet, som mäter skillnaden mellan de som uppger att de har förtroende och de som uppger att de inte har förtroende, visar Anderssons försprång.

Vid ett positivt balansvärde är det alltså fler som uppger att de har förtroende än de som uppger att de inte har förtroende.

Den socialdemokratiska partiledaren är enda partiledaren som har ett positivt balansvärde med +38. Bara 20 procent uppger att de inte har förtroende för henne.

Kristersson har tidigare legat på plus men har i de senaste mätningarna halkat under nollan och ligger nu på minus åtta.

Senaste förtroendemätningen från Expressen/Sifo:

Magdalena Andersson (S): 58 procent (-3)
Ulf Kristersson (M): 34 procent (-5) *
Ebba Busch (KD): 26 procent (-4)*
Jimmie Åkesson (SD): 26 procent (-2)
Nooshi Dadgostar (V): 23 procent (0)
Annie Lööf (C): 21 procent (-2)
Johan Pehrson (L): 9 procent
Per Bolund (MP): 8 procent (0)
Märta Stenevi (MP): procent (0)

*: Statistiskt säkerställd förändring

Läs mer

Populärt