fbpx
PolitikKD-toppen jämförde abort med Förintelsen och krig

KD-toppen jämförde abort med Förintelsen och krig

Sarah Kullgren, ordförande för Kristdemokraternas kvinnoförbund, sa i ett panelsamtal 2013 att abort kunde jämföras med Förintelsen.

Ännu en abortskandal slår nu mot Kristdemokraterna. Som Morgon-Tidningen tidigare skrivit om, har partiets toppföreträdare flera gånger slirat i abort-frågan.

Nu avslöjas det att KD-kvinnors ordförande Sarah Kullgren, som också sitter i KD:s partistyrelse och kandiderar till riksdagen, 2013 jämförde aborter med Förintelsen under andra världskriget.

Det är Dagens Nyheter som idag skriver om uttalandet, som kommer från ett samtal under Almedalsveckan – ett samtal som arrangerades av antiabortorganisationen Ja till livet.

Tidigare har DN även avslöjat att Kullgren varit aktiv i antiabortorganisationen Människovärde så sent som 2019.

2021 sa hon i en intervju med DN att hon ”aldrig varit emot abort”. Något som alltså är en lögn.

Sarah Kullgren (Pressbild)

I klippet pratar Sarah Kullgren om den svenska abortlagstiftningen som infördes på 70-talet, och att den kan jämföras med krigsföring.

– Efter det har vi dödat 1,2 miljoner ofödda barn. Vi säger att Sverige inte haft krig på 200 år och att våld löser ingenting, men vi har ju krig. Vi dödar dem som kan rubba våra planer.

Hon jämför också abort på foster med Downs syndrom med förintelsen.

– När jag har tänkt på den här debatten om att ta abort när det gäller barn med Downs syndrom så skulle man kunna jämföra det med Förintelsen, jag skulle faktiskt kunna stå upp för det.

I en kommentar till DN säger Kullgren att hon inte står bakom dessa åsikter idag.

Läs mer

Populärt