HemSverigeKjell Bergqvist berättar om oväntade mötet med Magdalena Andersson: "Jag är född...

Kjell Bergqvist berättar om oväntade mötet med Magdalena Andersson: ”Jag är född sosse”

Valet närmar sig, och många svenskar funderar just nu på vem de ska rösta på den 11 september. Men den folkkäre skådespelaren Kjell Bergqvist har bestämt sig.

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare, mest känd för sina minnesvärda roller i Den bästa sommaren, Åsa-Nisse och Bäckström.

Inför valet 2018 gjorde Bergqvist starka uttalanden mot Sverigedemokraterna, och nu berättar han i en intervju med Ica-Kuriren om hur det politiska engagemanget ledde till ett oväntat möte med ingen annan än Magdalena Andersson.

Kjell Bergqvist fick ett oväntat samtal från Magdalena Andersson (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT)

Andersson, som då var finansminister, ville tacka Bergqvist för hans insats, och bokade in ett möte på självaste valdagen.

– Hon ville tacka för att jag hade engagerat mig mot SD, hon trodde att det på marginalen kunde göra skillnad, och undrade om jag hade tid att ses. Sen satt vi i en timme på den där parkbänken och pratade. På valdagen! Två Säpovakter stod bredvid oss, säger Bergqvist till Ica-Kuriren.

Han säger också att han kommer att vara socialdemokrat hela sitt liv, och att hans engagemang för S är grundmurat.

– Jag är född sosse och jag kommer att dö sosse. Jag kan inte föreställa mig att jag skulle kunna passera linjen och gå över till det andra laget, säger han till tidningen.

RELATED ARTICLES

Populärt