fbpx
HemNyheterHårda kritiken mot regeringen: "Ett stålbad"

Hårda kritiken mot regeringen: ”Ett stålbad”

Regeringens satsningar på välfärden är långt ifrån tillräckliga. Det menar Socialdemokraternas Mikael Damberg.

Regeringens politik riskerar att allvarligt förvärra läget för vanligt folk. Det anser Socialdemokraternas Mikael Damberg, som idag presenterade partiets budgetförslag.

Socialdemokraterna vill lägga dubbelt så mycket på kommunernas välfärd som regeringen. Regeringen har också fått kritik för att man väljer att lägga mer pengar på att sänka skatten för rika än på satsningar för välfärden.

– Skolan, sjukvården och äldreomsorgen väntas stå inför ett stålbad med regeringens budget, med stora besparingar och underskott, där personalen kan få sägas upp. Det tror vi är fel politik i en lågkonjunktur, sa Mikael Damberg på en pressträff idag.

RELATED ARTICLES

Populärt