fbpx
LedareJohan Pehrson hoppas på att du är lite dum i huvudet

Johan Pehrson hoppas på att du är lite dum i huvudet

LEDARE. Har Liberalerna helt och hållet börjat rikta in sig på lättlurade väljare, frågar sig MT:s Karla Lindahl.

Liberalismen har i grund och botten en ganska fin syn på bildning. 

Tanken är att man ska utbilda  medborgarna så att de kan fatta smarta val utan att staten behöver hålla dem i handen, att man genom kunskap ska få verktygen för frihet och självförverkligande. Att smarta och pålästa individer ska kunna ifrågasätta makten och se igenom lögner och floskler från makthavare.

Spola fram till 2023. 

Nu står Johan Pehrson, partiledare för Liberalerna och minister i högerregeringen och hoppas att personerna som kan tänka sig rösta på hans parti är, ursäkta uttrycket, lite dumma i huvudet. 

Så här skriver Pehrson på Twitter: 

”Det måste bli ordning och reda bland friskolorna. De ska finnas till för våra barn. Inte för några börshajar. Reglerna behöver skärpas ordentligt. Därför genomför vi nu den största friskolereformen någonsin. Det andra partier bara pratar om genomför vi.”

Hoppsan Kerstin!

Att politiker vänder och vrider lite på orden för att framstå i bättre dager är inget nytt. Eller att man böjer lite på statistik och fakta för att vinna poäng. 

Men när politiker skriver på det sätt Pehrson gjort angående friskolorna så signalerar det något annat. Han hoppas att du är korkad. 

Han hoppas på att du inte sett hur Liberalerna gång på gång röstat ner alla förslag som kunnat hämma eller sätta stopp för det vansinne som pågår i svensk skola. 

Att de rödgröna partierna, experter, lärare, rektorer och elever ”bara pratat” om att stoppa kollapsen av svensk skola i flera år, men att Liberalerna och de andra högerpartierna satt stopp för den högerdominerade riksdagen.

Han hoppas att du ska ha missat att friskollobbyisten Lotta Edholm blivit skolminister i hans regering. 

Han hoppas på att du är för dum för att se kopplingarna mellan hans parti och aktiebolagen som tjänar miljoner på vår välfärd.

Eller att hans parti varit drivande i att låta just ”börshajar” använda svenska skattepengar som en bankomat, och att svenska barn och ungdomar fått betala priset för glädjebetygen och korruptionen. 

Så med andra ord. Rösta på Liberalerna om du vill. Men frågan är om man vill rösta på ett parti som förutsätter att man är lite dum i huvudet. 

/Karla.

Den här krönikan är en åsiktstext, och reflekterar skribentens åsikter. Morgon-Tidningen är stolt socialdemokratisk.

Läs mer

Populärt