BreakingHård intern M-kritik mot Kristersson: "Dåliga bortförklaringar"

Hård intern M-kritik mot Kristersson: ”Dåliga bortförklaringar”

Moderaterna står och stampar i opinionen – högerpartierna tappar. Nu riktas kritik inifrån mot Ulf Kristersson.

Högerregeringen, som stöder sig på SD-mandat i riksdagen, har fått en tuff start.

Under vintern och våren har en tung svekdebatt stormat kring regeringen, och i opinionen ligger nu både Liberalerna och Kristdemokraterna under spärren. Skulle det vara val idag hade bara SD och M klarat sig kvar, med ett sammanlagt väljarstöd på ungefär 37 procent.

Nu riktas intern kritik mot M-ledaren och statsministern Ulf Kristersson, skriver Aftonbladet. En källa inom Moderaterna menar att ledarskapet är oentusiastiskt och att ingen är entusiastisk över partiet.

– Det finns ingen entusiasm över Ulf Kristersson, säger en M-källa till Aftonbladet.

Som vanligt inom Moderaterna finns det också en oro över att inte skatterna sänks tillräckligt snabbt. Detta trots att regeringen och SD lagt över tio miljarder kronor på att sänka skatten för höginkomsttagare.

Enligt Aftonbladet verkar det också finnas en oro inom M över att regeringen kommer att ”skicka pengar till välfärden” istället för att sänka skatten.

– Valrörelsen handlade om att vi var partiet som verkligen kunde leverera. Nu kommer man bara med dåliga bortförklaringar, inklusive Ulf Kristersson, säger en moderatkälla till Aftonbladet.

Läs mer

Populärt