fbpx
HemSverigeKonkursrekord i juni – dyster sommar väntar

Konkursrekord i juni – dyster sommar väntar

Juni var en tuff månad för svenska företag. Över 800 konkurser beräknas –och prognoserna ser fortsatt besvärliga ut, rapporterar Dagens industri.

Antalet konkurser har stigit sedan augusti förra året, totalt elva månader i följd. Ökningen i juni var särskilt svår – minst 35 procent i jämförelse med samma månad i fjol, enligt preliminära siffror från kreditupplysningsföretaget Syna.

Det rör sig om närmare 3 900 företag, visar Creditsafes siffror. Drygt 9 690 anställda berörs av konkurserna.

Utvecklingen är mest dyster inom bygg, handel och restaurang. Även städföretag, livsmedelsbutiker och bilverkstäder har det motigt. Enligt Creditsafes vd Henrik Jacobson är det få branscher som undkommer konkursvågen.

– Det är tydligt att vi gått in i en oroligare tid med en utmanande lågkonjunktur som gör det svårare för svenska företag att vara lönsamma. Många bolag har tyvärr liten motståndskraft, vilket bidrar till rekordhöga konkurstal, säger han till Di.

RELATED ARTICLES

Populärt