PolitikAnderssons attack mot SD: ”Sätter egoistiska intressen före Sverige”

Anderssons attack mot SD: ”Sätter egoistiska intressen före Sverige”

SD sätter käppar i hjulet för Sveriges natoansökan. Det säger Magdalena Andersson, som riktar hård kritik mot SD-toppen Richard Jomshof.

Under tisdagskvällen röstade turkiska parlamentet för att ratificera Sveriges natoansökan. Men nu riktar Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson skarp kritik mot justitieutskottets ordförande, sverigedemokraten Richard Jomshof.

I en intervju med Expressen säger Magdalena Andersson att Sverigedemokraterna ”inte varit en särskilt konstruktiv kraft” i natoprocessen.

– Både det och att när vi visste att Turkiet skulle rösta om det här och hade satt upp det på dagordningen på turkiska parlamentet, då går Sverigedemokraterna ut med ett utspel om att man ska förbjuda halvmånar i Sverige. Det är klart att det är att sätta partiinternt egoistiska intressen före Sverige och svenska folkets säkerhet, det är fruktansvärt, säger Magdalena Andersson till Expressen.

Det är inte första gången Andersson riktar kritik mot Sverigedemokraterna och deras agerande i natofrågan. Under hösten krävde Socialdemokraterna att statsminister Ulf Kristersson skulle ”kasta ut Sd-tjänstemännen ur Rosenbad”.

Läs mer

Populärt