fbpx
HemNyheterSkyttedal till attack mot Busch: "Varit flexibel med sanningen"

Skyttedal till attack mot Busch: ”Varit flexibel med sanningen”

Efter turbulensen kring EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (KD) så säger hon att hon kommer att lämna Kristdemokraternas partistyrelse. Hon överväger också att lämna partiet.

– Partipolitik är inte så trevligt, jag känner att jag är ganska klar med en del av det just nu, säger hon i en intervju med SVT:s 30 minuter.

I programmet kritiserar hon partiledaren Ebba Busch hårt och menar att Busch varit ”flexibel med sanningen” och agerat ”bedrägligt”.

– Det känns naturligt att lämna partistyrelsen och det kommer jag också att göra, säger Skyttedal.

Allt bottnar i en strid om vem som ska stå överst på KD:s EU-vallista inför EU-valet i juni. Efter att Skyttedal blev petad från förstaplatsen så sökte hon kontakt med Sverigedemokraterna för att ”förutsättningslöst” se om hon kunde ”hjälpa till”, ge råd eller erbjuda konsulttjänster, enligt egen utsago.

Hon tillbakavisar uppgifter om att hon efterfrågat att stå på SD:s EU-vallista, men om hon fått frågan ”skulle jag kanske varit frestad”.

Ebba Busch har trots turerna sagt att Skyttedal har en framtid i partiet.

– Jag ser inte hur jag skulle vilja ha en framtid i Kristdemokraterna när jag inte har en tillit till vad partiledaren säger till mig, säger Skyttedal.

RELATED ARTICLES

Populärt