fbpx
PolitikMassiva kritiken mot Åkesson: "Farligt för Sverige"

Massiva kritiken mot Åkesson: ”Farligt för Sverige”

Det finns en övre gräns för Sveriges stöd till Ukraina. Det var Jimmie Åkessons besked i en intervju med GP under lördagen. Nu möter SD-ledarens uttalande hård kritik.

– Risken finns ju att den dagen som det finns ett vapenstillestånd eller en fredsuppgörelse eller vad man nu når fram till i Ukraina, att Putin ska blicka åt andra håll. Så ju mer vi kan pumpa in och ta fighten där, desto mer tid köper vi oss här. Men det är klart att det finns en övre gräns, säger Åkesson till GP.

Att ens tala om en övre gräns skickar farliga signaler och spelar Rysslands president Vladimir Putin i händerna, säger oppositionsledaren Magdalena Andersson till samma tidning.

– Och det kommer från regeringskonstellationens största parti. Här måste Ulf Kristersson tydligt markera och ta avstånd. Han måste berätta hur han ska säkerställa att det här inte ska bli regeringens politik, säger hon till GP.

På plattformen X, tidigare Twitter, skriver hon:

Läs mer

Populärt