fbpx
PolitikS valparoll: Gör något stort

S valparoll: Gör något stort

Rösta för sammanhållning, inte splittring. Det är Socialdemokraternas kampanjbudskap inför EU-valet i juni.

Det här valet liknar inte något annat tidigare EU-val, säger partisekreterare Tobias Baudin.

Socialdemokraterna har backat i alla EU-val. Nu använder man sig av kriget i Ukraina och högerextrema krafter på frammarsch för att locka väljare.

– När jag är ute och reser i Sverige för att möta väljare får jag ofta frågan, varför ska jag rösta i EU-valet, vad betyder det för mig i Lycksele eller Borås.

– Mitt svar är att valet ytterst handlar om svenska folkets trygghet och säkerhet, säger Tobias Baudin.
Han säger att den definierande uppgiften just nu är att Ryssland inte får vinna kriget, för då kommer Putin att gå vidare till nästa land.

– Därför måste vi och EU göra mer för att stötta Ukraina, och det går vi till val på.

”Gör något stort”, är huvudparollen i kampanjen som presenteras på tisdagen. Den kommer att rullas ut med såväl affischer som radioreklam och videor i sociala medier.

Partiledare Magdalena Andersson är i fokus, medan de mer okända toppkandidaterna Heléne Fritzon och Johan Danielsson har fått hålla sig i bakgrunden.

– Det går en skarp skiljelinje i årets val, och det är den vår kampanj handlar om. Om att Socialdemokraterna är den största motståndskraften till dem som ifrågasätter stödet till Ukraina och vill splittra Europa, säger Tobias Baudin.

Vill ni skrämma väljarna till valurnorna?

– Nej det är realitet. Vi vet inte minst av Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons agerande att ens börja prata om yttre gränser för att stötta Ukraina, det är precis det man inte ska göra för det spelar Putin rätt i händerna.

Läs mer

Populärt