HemBreakingFörtroendet för flera ministrar uppåt – Hallengren ökar mest

Förtroendet för flera ministrar uppåt – Hallengren ökar mest

Den senaste tiden har förtroendet bland väljarna ökat för flera ministrar ökat. Det visar en ny undersökning från Novus.

Över ett år har nu gått sedan Sverige fick sitt första fall av covid-19. Det har varit ett tungt år för svensk sjukvård, för företag och för politiken.

Nu visar en ny undersökning från SVT/Novus att väljarnas förtroende för flera av regeringens ministrar ökar.

Löfven i topp

Statsminister Stefan Löfven är den minister som ligger högst i förtroendeligan, visar mätningen. 36 procent av svenska folket har förtroende för Löfven, en ökning från 35 procent i september. Även förtroendet för inrikesminister Mikael Damberg har ökat, från 19 procent i september till 25 procent nu i januari.

Socialminister Lena Hallengren (Foto: Jessica Gow/TT)

Men mest sticker socialminister Lena Hallengren ut i mätningen. Hallengren, som synts och hörts mycket under corona-året 2020, har ökat med hela tio procentenheter i förtroende senaste månaderna. 29 procent av väljarna har förtroende för Hallengren nu, jämfört med 19 procent i september.

Finansminister Magdalena Andersson går också framåt blad väljarna. 31 procent hade förtroende för Andersson i september, idag ligger den siffran på 35 procent enligt Novus.

RELATED ARTICLES

Populärt