fbpx
HemSverigeBrutala siffran för L – får bara 2,5 i nya mätningen: "Katastrof"

Brutala siffran för L – får bara 2,5 i nya mätningen: ”Katastrof”

Nyamko Sabuni räknade med att Liberalerna skulle få ett uppsving genom att närma sig SD – det blev snarare botten ur.

Krisen i Liberalerna blir allt djupare och allt värre.

På onsdagen var det nog många L-anhängare som satt och höll tummarna inför ”PSU”, alltså Statistiska Centralbyråns halvårsmätning, en av de absolut tyngsta och mest träffsäkra opinionsmätningarna i Sverige.

Men den som hoppats på att Sabunis närmande till ett samarbete med M+SD+KD-blocket skulle ge utdelning blev nog riktigt besviken. Liberalerna får bara 2,5 procent i mätningen – det är den sämsta siffran någonsin, och ett tapp på 0,5 procentenhet sen november.

– Det är katastrof det här. Det här visar att våra väljare inte vill se en öppning till SD, och att man oroar sig för att liberala principer kommer äventyras med det besked partiledningen gett, säger en tung L-källa till Expressen.

Enligt SCB så försvinner L-väljare till både Centerpartiet och till Socialdemokraterna, och det är främst männen som lämnar L.

Annars visar mätningen relativt små förändringar med hur det såg ut för ett halvår sedan. Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna ökar något, medan Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna backar.

Mätningen från SCB med en jämförelse med valresultatet 2018.

RELATED ARTICLES

Populärt