fbpx
HemPolitikSå ska S vinna valet: "Visar vanligt folk respekt"

Så ska S vinna valet: ”Visar vanligt folk respekt”

Drygt åtta månader kvar till valet. Nu lägger Socialdemokraterna fram sin valplan.

– Socialdemokraterna är garanten för en politik som gör livet bättre för det stora flertalet, säger partisekreterare Tobias Baudin.

Det går bra för Socialdemokraterna just nu. Sen partiledarbytet i höstas har partiet ökat rejält i opinionsmätningarna, och ligger nu på över 30 procent. Samtidigt ligger statsminister Magdalena Andersson långt före konkurrensen i förtroendemätningarna.

Mycket tyder alltså på att Andersson kommer att fortsätta regera Sverige efter höstens val – och idag lanserar Socialdemokraterna sin stora valplan för 2022.

– Vi går inte till val på fyra år till. Istället ber vi om förtroende för fyra nya år med tydliga prioriteringar för väljarna att ta ställning till, säger socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

Socialdemokraterna arbete kommer att fokusera på tre huvudområden; att bekämpa gängkriminaliteten, att klara klimatkrisen med hjälp av nya gröna industrier, och att ta tillbaka kontrollen över välfärden.

– Vi går till val på politik som visar vanligt folk respekt. Socialdemokraterna är garanten för en politik som gör livet bättre för det stora flertalet. Det står i skarp kontrast till den högerkonservativa politik M och SD för fram, säger Baudin.

”Det blir inte mer av samma”

I en intervju med Aftonbladet säger Baudin att S nu ska lägga Löfven-åren bakom sig, och att partiet nu ska ta itu med samhällsproblemen.

– Vi vet att väljarna vill inte ha mer av samma, och många väljare är missnöjda med utvecklingen i vårt land. Det kommer inte blir mer av samma utan det kommer bli nya politiska prioriteringar och så småningom ny politik, säger Baudin till Aftonbladet.

RELATED ARTICLES

Populärt