fbpx
HemBreakingAndersson: "SD har parkerat på Stureplan"

Andersson: ”SD har parkerat på Stureplan”

Sverigedemokraterna är inte det parti de en gång var. Det menar nu statsminister Magdalena Andersson i en intervju.

Sverigedemokraterna pratar gärna om sig själva som ett parti som ligger i mitten av svensk politik. Men under de senaste åren har SD allt mer och mer låst fast sig långt till höger – något som nu uppmärksammas av Socialdemokraternas Magdalena Andersson i en intervju med Aftonbladet.

– SD har verkligen svängt och skiftat skinn som parti under de senaste mandatperioderna på ett sätt som jag inte riktigt tror att alla väljare känner till. Det är viktigt som ”konsumentupplysning”, säger Andersson till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– SD har lämnat Sölvesborg och parkerat på Stureplan och blivit väldigt tydliga i sin högerpolitik. De har också uttryckt en tydlig önskan att samarbeta med M, men också med KD, och det blir en högerinriktad ekonomisk politik som inte gynnar vanligt folk. 

Sverigedemokraterna har under de senaste åren helt skiftat åsikt i frågan om vinster i välfärden, och ställer sig numera helhjärtat bakom vinstuttag i välfärd som betalas med skattepengar. Så sent som förra året kallade SD:s ekonomiskpolitiske talesperson det ”äckligt” att miljonärer skulle betala lite mer skatt på på sina aktier, i den så kallade ISK-debatten.

Sverigedemokraterna är också helt för en moderat regering – alltså en regering som bland annat går till val på att sälja ut och privatisera svenska akutmottagningar, något som MT tidigare skrivit om.

RELATED ARTICLES

Populärt