fbpx
PolitikS går starkt framåt i Göteborg: "Glädjande"

S går starkt framåt i Göteborg: ”Glädjande”

Socialdemokraterna går starkt framåt i Göteborgs kommun. Samtidigt verkar luften helt gått ur det lokala partiet Demokraterna. Det visar en ny opinionsmätning.

Den politiska kartan i Göteborgs kommunala politik ritades om rejält efter valet 2018. Framförallt gjorde Moderaterna ett riktigt katastrofval och det lokala partiet Demokraterna lyckades i sitt första val få 17 procent.

En ny mätning från GP/Sifo visar att Demokraterna har fallit rejält i opinionen. Från valresultatets 17 procent är man nu nere på 8 procent. Socialdemokraterna ökar däremot kraftigt i samma undersökning och landar på 25 procent. Det är högre än valresultatet de senaste två kommunvalen.

I ett inlägg på Facebook uttalar sig Jonas Attenius, socialdemokratiskt kommunalråd, om resultatet:

”En mätning är bara en mätning, men att var fjärde göteborgare – fler än på åtta år – sätter sitt hopp och sitt förtroende till Socialdemokraterna är djupt hedrande. Vi lovar att respektera det förtroendet”.

Även Mattias Jonsson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg, uttrycker glädje på Facebook.

”Det är glädjande att fler göteborgare verkar sätta sin tilltro till Socialdemokraterna. Men att bygga förtroende är ett långsiktigt arbete som vi tänker fortsätta göra varje dag. Vi ska fortsätta prata med göteborgarna om hur vi vill bygga ett bättre Göteborg. Vi är det enda partiet som både sätter välfärden först och samtidigt vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka det grova våldet”.

Läs mer

Populärt