HemNyheterSkottlossningen i Örebro: Två unga män döda

Skottlossningen i Örebro: Två unga män döda

Två män i 20-årsåldern har avlidit efter en skottlossning i Örebro på söndagskvällen. Ännu finns ingen misstänkt gripen för brottet.

Polisen larmades om skottlossningen i stadsdelen Varberga vid 20.35 på söndagskvällen och fann två skadade på en skolgård. Platsen spärrades av och teknisk undersökning genomfördes.

Senare under natten meddelade polisen att de båda hade avlidit och att en förundersökning om mord har inletts.

Polisens presstalesperson Gabriel Henning uppger för TT att arbetet pågått hela natten men att en del saker, såsom vittnesuppgifter, måste följas upp under måndagen.

– Det är ett ganska intensivt arbete som påbörjats och kommer fortsätta nu den närmaste tiden, säger han.

Ingen misstänkt var gripen vid 07-tiden på måndagsmorgonen.

Andra skjutningen på kort tid

För lite mer än en vecka sedan hittades en man död efter en skottlossning i samma stadsdel. Polisen utreder eventuella kopplingar till söndagens dödsskjutning men Gabriel Henning menar att det är för tidigt att säga.

– I det initiala läget är det inhämtning av vittnesuppgifter och teknisk undersökning sen så får man ta den biten lite senare. Men det är klart att man tittar på det också.

På platsen genomförs nu teknisk undersökning, inhämtning av vittnesuppgifter och arbete för att förbättra lägesbilden.

Förskolor hålls stängda

Örebro kommun meddelar att tre förskolor hålls stängda under dagen. Polisens avspärrningstejp löper runt området vilket gör att kommunen inte har tillträde till lokalerna.

Barnen erbjuds en tillfällig plats på en annan förskola i Varberga, men det är inte alla som får plats.

”Vi har många barn i våra förskolor och kan därför inte erbjuda tillfällig plats för alla barn på de avspärrade förskolorna, utan endast till de barn vars vårdnadshavare arbetar inom samhällsviktig verksamhet”, skriver Katarina Arkehag, chef på förvaltningen för förskola-skola i Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

På tisdag hoppas kommunen att de får tillträde till lokalerna igen.

RELATED ARTICLES

Populärt