fbpx
HemPolitikSkicklig, varm, smart: 8 citat om statsminister Magdalena Andersson

Skicklig, varm, smart: 8 citat om statsminister Magdalena Andersson

Det är många som har bra saker att säga om statsminister Magdalena Andersson.

När Magdalena Andersson utnämndes till statsminister var det en historisk händelse och hon har sedan dess bara blivit mer populär.

Här är några citat från kända namn som kan förklara hennes popularitet:

1. ”Det var på tiden”

Kungahuset får inte göra politiska utspel och därför är det ännu mer anmärkningsvärt när kronprinsessan Victoria valde att kommentera Magdalena Anderssons tillträde på statsministerposten.

Kronprinsessan ville även lyfta symmetrin att detta framsteg inträffade just på året hundra år efter att kvinnor fick rösträtt i Sverige.

2. ”Jag uppskattar hennes skicklighet som politiker och hon är också en varm människa. Det har varit roligt att jobba med Magdalena Andersson”

Stefan Löfven arbetade under många år nära Magdalena Andersson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Magdalena Anderssons företrädare Stefan Löfven har inget annat än lovord att ge när han beskriver henne.

3. ”Det är symboliskt viktigt”

Näringslivsnestorn Jacob Wallenberg gratulerar Magdalena Andersson till utnämningen som statsminister.

4. ”Skönt att du inte fick hjärtattack, vi behöver dig”

Foto: Paul Chiasson/TT

Skridskoåkaren Nils van der Poel skapade nervositet i många tv-soffor när han åkte för guld i vinter-OS. En av de som bitit på naglarna var Magdalena Andersson som ringde för att gratulera just som van der Poel gjorde en segerintervju.

Samtalet nådde skridskostjärnan mitt under en intervju och det charmiga samtalet skapade rubriker även utanför Sveriges gränser.

5. ”Alltid professionell, alltid respektfull”

Annika Strandhäll drog en lans för Magdalena Andersson när anonyma ”källor” ville svartmåla henne som hård eller ocharmig.

6. ”Hon är ganska smart”

Finansmannen Björn “Nalle” Wahlroos, styrelseordförande i Sampo-koncernen och UPM och långt ifrån sosse själv, tar i så han nästan spricker när han beskriver sin långvariga bekanta Magdalena Andersson.

7. ”Om kvinnor bara får rösta men aldrig blir valda till det högsta ämbetet är inte demokratin hel. Flickor som växer upp i Sverige ska veta att de kan bli en del av samhället”

Amineh Kakabaveh i talarstolen strax innan Magdalena Andersson väljs till statsminister. Foto: Erik Simander/TT

Den politiske vilden Amineh Kakabaveh rörde Magdalena Andersson till tårar med sitt känslosamma anförande i riksdagen strax innan den historiska omröstningen som gjorde Andersson till Sveriges första kvinnliga statsminister.

8. ”Smart, snygg och pålitlig!”

Det är Moderatledaren Ulf Kristerssons åsikt om Magdalena Andersson, åtminstone om man får tro henne själv. Det var i Margeaux Dietz partiledarintervjuer som statsministern gav ett snabbt svar på frågan ”Hur skulle Ulf Kristersson beskriva dig”? Andersson menade uttalandet som ett skämt, men vi har hitills inte fått några dementier från Moderaterna.

RELATED ARTICLES

Populärt