HemPolitikMagdalena Andersson om Kristerssons misslyckande: "Önskar att jag var förvånad"

Magdalena Andersson om Kristerssons misslyckande: ”Önskar att jag var förvånad”

Nu har statsministern uttalat sig om Kristerssons utdragna förhandlingar.

– Jag önskar att jag var förvånad. Men det känns som att Ulf Kristersson inte riktigt har tagit in hur djupt oeniga man är i hans lag. Har man före valet sagt till svenska folket att man är överens så har man ett ansvar att sen leverera efter valet.

Så sa Magdalena Andersson på en pressträff idag angående Ulf Kristerssons misslyckade regeringsbildning, efter att Moderat-ledaren idag begärt ytterligare tid för att få ihop sitt högerblock.

Inför valet gjorde Kristersson en stor grej av att hans ”sida” inom politiken var överens. Detta har nu visat sig vara långt ifrån sanningen.

– Det vi har sett är fyra resultatlösa veckor som lägger grunden för fyra resultatlösa år, fortsatte statsminister Andersson.

Kristersson har under dagen fått hård kritik, både från politiska motståndare, från media och från sina egna.

Aftonbladets ledarsida kallar Ulf Kristerssons beteende för ett ”fiasko”. Expressens Viktor Barth Kron kallar det hela ett ”antiklimax”.

Till Aftonbladet säger en Moderat-källa att ”partiledningen och Ulf har varit lite naiva” när det gäller hur lång tid förhandlingarna skulle ta.

Även Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar är idag kritisk:

– Man kan konstatera att Ulf Kristersson inte var helt ärlig under valrörelsen. Han lovade få ordning på Sverige, men kan inte ens få ordning på sitt regeringsunderlag, säger Dadgostar till Aftonbladet.

RELATED ARTICLES

Populärt