fbpx
NyheterTre döda på tolv timmar i nya våldsdåd

Tre döda på tolv timmar i nya våldsdåd

På tolv timmar har tre personer dött i två skjutningar och en sprängning i Stockholm och Uppsala. Elva personer har nu skjutits ihjäl i september, vilket gör det till den dödligaste månaden för skjutvapenvåld i Sverige på nära fyra år.

Klockan 18.43 i onsdags fick polisen in ett larm om skottlossning i Fruängen i södra Stockholm. En ung man hade skjutits vid Mälarhöjdens idrottsplats, där flera barn och ungdomar var på träning. Mannen vårdades på platsen, men hans liv gick inte att rädda.

Kort före midnatt kallades polisen till en annan skottlossning i Jordbro söder om Stockholm. Två skottskadade personer hittades på platsen. Den ene var så allvarligt skadad att han senare avled. Den andre mannen fördes till sjukhus och har inte livshotande skador.

Några timmar senare, 03.45 på torsdagsmorgonen, fick polisen larm om en explosion i ett villaområde i Fullerö vid Storvreta utanför Uppsala. En kvinna i 25-årsåldern avled i samband med händelsen. Två hus blev helt förstörda i explosionen, som var så kraftig att även tre intilliggande hus skadades.

Totalt har nu elva personer skjutits ihjäl i Sverige under september. Siffran är den näst högsta sedan polisen började föra statistik över antalet döda i skjutningar. I december 2019 sköts 12 personer ihjäl, enligt polisens statisk.

Läs mer

Populärt