HemNyheterMassivt stöd för statsministern – motvind för Kristersson

Massivt stöd för statsministern – motvind för Kristersson

Magdalena Andersson har ett massivt stöd hos sina egna väljare, medan Ulf Kristersson fortsätter att kämpa i motvind.

Magdalena Andersson fortsätter att vara Sveriges absolut populäraste politiker. Hennes stöd bland S-väljare är massivt och även i de andra rödgröna partierna är hon mycket omtyckt.

Det visar en mätning från Aftonbladet/Demoskop, där man ställt frågan “Tror du Ulf Kristersson skulle vara en bättre eller sämre statsminister än Magdalena Andersson”.

I Vänsterpartiet och Miljöpartiet har Andersson stöd från 89 respektive 96 procent, medan bara 1 procent av dessa väljare tycker att Ulf Kristersson är den bästa kandidaten.

Aningen mer skeptiska är Centerpartiets väljare, där 84 procent är för Andersson. Det är dock bara 5 procent som tror att Kristersson skulle göra ett bättre jobb.

Tungt för Kristersson

Läget är radikalt annorlunda för Moderaternas Ulf Kristersson som kämpar med att få förtroende hos sina tänkta samarbetspartier.

I Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är det 70 respektive 76 procent som föredrar Kristersson framför Andersson. 

Liberalernas partiledning har efter många om och men bestämt sig för att stötta Ulf Kristersson som statsministerkandidat, trots att det innebär att man måste förhandla med SD. Deras väljare är inte lika övertygande då mer än hälften inte vill se Kristersson som segrare.

Det kanske allra största problemet för Kristersson är att han inte ens är särskilt populär i de egna leden. Bland de egna väljarna är det bara 78 procent som säger att han skulle vara den bästa statsministern. Motsvarande siffra för Andersson är 94 procent.

RELATED ARTICLES

Populärt