HemBreakingMagdas supersiffra: Över 60 procent kan rösta på S

Magdas supersiffra: Över 60 procent kan rösta på S

Socialdemokraternas medvind fortsätter. En ny mätning visar att 63 procent antingen överväger eller kan tänka sig rösta på partiet.

Att Socialdemokraterna går bra i opinionen är inget nytt. I de flesta mätningar ligger partiet på en bit över 35 procent.

Men en ny mätning från Ipsos visar att S skulle kunna nå bra mycket högre än så.

I mätningen fick de svarande frågan om man ”på allvar övervägde att rösta på”, om man ”kunde tänka sig att rösta på” eller ”inte överhuvudtaget” kunde tänka sig rösta på var och en av de åtta riksdagspartierna.

Det visade sig att hela 41 procent av väljarna överväger på allvar att rösta på Socialdemokraterna. Dessutom svarade 22 procent att de kunde tänka sig att rösta på S.

Alltså är det 63 procent av svenska folket som antingen allvarligt överväger eller kan tänak sig rösta på Socialdemokraterna.

En av de största anledningarna till succén är partiledaren Magdalena Andersson.

– Det visar sig bland annat genom att ingen annan partiledare har förtroendesiffror i närheten av de siffror som hon har, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos till Dagens Nyheter.

33 procent säger att de inte kan tänka sig rösta på Socialdemokraterna – inget annat parti har en så låg siffra av negativa svarande.

För Sverigedemokraterna är mätningen en riktig kalldusch.

Bara 19 procent överväger på allvar att rösta på SD, alltså lägre än partiets valresultat, samtidigt som 61 procent säger att de inte kan tänka sig rösta på SD:

RELATED ARTICLES

Populärt