HemBreakingPer Bolund avgår som språkrör för Miljöpartiet

Per Bolund avgår som språkrör för Miljöpartiet

Per Bolund, som suttit som Miljöpartiets språkrör sen 2019, avgår från sin post i samband med partikongressen i höst.

– Det är precis rätt tid för att låta ett nytt språkrör ta över, säger Bolund till Dagens Nyheter.

Per Bolund satt tidigare i sin karriär i regeringen från 2014. Han var då finansmarknadsminister.

2019 efterträdde han Gustav Fridolin som nytt språkrör för Miljöpartiet. Bolunds tid vid makten har inte varit speciellt framgångsrik. Miljöpartiet har brottats med dåliga opinionsmätningar och lyckades med nöd och näppe hänga sig kvar i riksdagen i valet 2022.

Bland möjliga efterträdare till Bolund finns bland andra rättspolitiske talespersonen Rasmus Ling , före detta språkröret för Grön Ungdom Lorentz Tovatt, EU-parlamentarikern Jakop Dalunde, Lund-politikern Axel Hallberg och Stockholms tidigare trafikborgarråd Daniel Helldén

RELATED ARTICLES

Populärt